субота, 12. април 2014.

Treći trofej Peđe Krstina u ovoj godini






Srpski teniser Peđa Krstin osvojio je turnir u alžirskom Benaknunu nakon što je u finalu savladao Matea Maraija sa 6:7 (8), 6:2, 6:2. Ovo je drugi turnir u Alžiru na kom je trijumfovao pošto je prošle nedelje slavio i na turniru u Oranu.

Posle velike borbe u prvom setu koji je pripao italijanskom teniseru, Krstin je na sličan način kao pre desetak dana, kada je slavio sa 6:1, 6:1, rešio pitanje pobednika.



Ovo je bio treći trofej za 19-godišnjeg srpskog tenisera u samo mesec dana. Krstin je ponovo bio ubedljiv na putu do titule i na pet mečeva izgubio je samo jedan set. Srpski teniser je pre Maraija savladao Francuze Terija Grola sa 7:5, 6:2, Remija Šalu sa 6:2, 6:4, Samjuela Bensusana 6:1, 6:3, i Lorana Rošeta sa 6:4, 6:2.



Turnir u Benaknunu se igrao za nagradni fond od 15.000 dolara, a Krstinu kao pobedniku već drugu nedelju za redom pripada 27 ATP bodova.



Perspektivni Srbin od početka sezone konstantno napreduje na svetskoj rang listi, gde je ove nedelje zauzimao 323. mesto, a posle dvostrukog uzastopnog trijumfa u Alžiru, u naredne dve nedelje trebalo bi da napreduje za preko 50 pozicija, što će mu biti najbolji renking u dosadašnjoj karijeri.

N. Todorović
izvor:Blic

Нема коментара: