понедељак, 07. април 2014.

ТЕНИС СПЕЈС: Победио ме јер пр.и кад сервира  Британски портал Тенис спејс који се истиче оригиналним приступом белом спорту, одабрао је десет највећих увреда у историји.
Није чудо да предњачи Џон Мекинро, као и да данашња генерација џентлмена није заступљена.
Вероватно нема бољег доказа колико се време променило, колико су Ђоковић, Федерер и Надал испред некадашњих генерација по понашању.
Легендарни Биг Мек се истицао пргавошћу и увредама на рачун ривала. Тако је после пораза од Бреда Гилберта на Мастерсу, рекао: – Бред, ти не заслужујеш да будеш на истом терену са мном. Ти си најгори, ј….. најгори.
Није боље прошао ни Иван Лендл, средином осамдесетих највећи Мекинроов ривал:
Имам више.талента у малом прсту на нози, него Лендл у целом телу. Он је лош за тенис, ко још жели да робот буде први на свету.
У то време је буктао и хладни рат, па је за Мекинроа и то била инспирација.
Зажалићеш због овога, ти комунистички шупку! – урлао је на једног чехословачког тенисера који га је случајно погодио лоптицом.
Меков највећи ривал у свађама је био Џими Конорс. Због ове двојице Американаца су процветали ТВ преноси почетком осамдесетих јер је и пре њих и после њих тенис био господска игра, али је њихово простачко понашање привукло другу врсту навијача.
Тако је Џимбо, када му је досадило драње великог ривала, узвикнуо:
Умукни! Одрасти! Ти си беба, ја имам сина твојих година.
За разлику од највећих ривала данашњице, који добро пазе да не увреде један другога, Агаси није жалио Сампраса:
Питове речи више звуче роботолико него папагајеве. Завидим Питу на тупости. Волео бих да могу да опонашам његов спектакуларни недостатак инспирације и његов чудновати недостатак потребе за инспирацијом – написао је Андре у аутобиографији. Није тешко погодити да је он био губитничка страна у њиховом ривалитету.
Ана Курњикова је лек за пораз од Мартине Хингис са 6:0, 6:0, лако нашла у речима:
Ти си победила, али ја сам лепша!
Борис Бекер је имао неколико великих двобоја са Петом Кешом на Вимблдону.
Пет није један од мојих омиљених ликова. Он је један од најагресивнијих и најодвратнијих играча. Не говорим често са њим, баш као ни остали тенисери.
За почасно место изабран је сукоб двојице замбијских тенисера. Ево шта је Лајтон Ндефај рекао за свог ривала:
Мусумба Бвајла је глуп човек и безнадежан тенисер. Има велики нос, разрок је, а девојке га мрзе. Победио ме је јер ми је суспензор био превише притегнут. Осим тога, прди кад сервира, а то омета моју концентрацију, по којој сам славан у Замбији. 
  извор : СПОРТСКИ ЖУРНАЛ ONLINE

Нема коментара: