недеља, 08. јануар 2017.

ЧЕЛИНЏ: Непоновљива Ана Ивановић

0
У тенису је било много већих шампионки него што је Ана Ивановић, било је и неких које су могле да јој парирају у лепоти, али нико није имао тако предиван спој харизме, изгледа и карактера
ФОТО: Сајт Ане Ивановић
Пише: Војин Величковић
Једноставно, Ана је лепа где год је погледате. Лепа је у лицу, лепа у телу, лепа у души. Од првог дана у врхунском тенису, пленила је добротом.
Ана никада ни за кога није имала лошу реч. У спорту у коме је сурови ривалитет једно од основних правила живљења, она је срушила сва правила.
Као да је промашила занимање. Требало је да буде добра вила, а не тенисерка. Кад је њен успон кренуо, у годинама пре чувеног освајања Ролан Гароса 2008, била је невероватно освежење на светској сцени.
Дотле је тенис знао за лепотице које нису освајале велике титуле, као што су биле Ана Курњикова или Јелена Докић, или за оне друге које су побеђивале, али нису плениле изгледом.
Ана је прва која је сјединила обе ове врлине. Можда зато и није случајно што је највећи успех постигла у једном од најлепших градова света, у граду у коме се лепота цени више него игде другде.
Кажу да је Жистин Енан добијала нервни слом када је види. Јер Српкиња је била све што Белгијанка није. Зато је Енанова увек имала специјалан мотив кад је играла саИвановићевом.
Поготово јој је сметало што је Ана много чешће била на рекламама Адидаса иако јеЖистин била много успешнија.
Вероватно је било још тенисерки које су тако доживљавале париску шампионку из 2008, али она то никада није враћала.
Позитивизам који је зрачио из сваког њеног покрета, био је најбољи доказ да у срцу Ане Ивановић нема места за било какву негативну емоцију.
Штета што такав ментални склоп није могао дуже да издржи на врху. Несебична према другима, Ана је била преосетљива према себи.
Жеља за перфекцијом нагризала је самопоуздање, тако да је у њеној игри било све мање челичне воље којом се 2007. и у првој половини 2008. пела ка врху.
Штета, јер да је њена владавина дуже потрајала, на добитку не би била само она, него комплетан тенис. Такви шампиони су прави дар са неба у ери у којој долари владају.
извор Спортски журнал

Нема коментара: