среда, 18. јул 2018.

Prolećno prvenstvo 2018







OD BRANKO ĆIRIĆ DATUM JUL 13, 2018 DEŠAVANJA

Na teniskim terenima „Akademije Obradovic“ na Adi Ciganliji, okoncano je 40. jubilarno prvenstvo novinara – tenisera Srbije. Na neki nacin bilo je medjunarodno, jer je u zenskoj konkurenciji, kao gosca, nastupila, i to sa velikim uspehom, Zagrepcanka Senka Kosanovic. Gosca je bila i medju najuspesnijim akterima dvodnevnog nadmetanja. Osvojila je prvo mesto u zenskom singlu i drugo mesto u mix konkurenciji.

Na ovom prvenstvu ucestvovao je veliki broj nasih kolega, ali i gostiju. Takmicenje su, svojim ucescem na visi nivo podigli i bivsi selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradovic, koji je sa partnerom Kikijem Lesandricem nastupio u dubl konkurenciji, kao gost. Ipak, novinari su pokazali svoje tenisko umece. Kombinacija Dzomba/Borovic pokazala je svoju snagu, ali i veliku zelju, pa je eliminacija para Obradovic/Lesandric bila ravna senzaciji.

Dvodnevno takmicenje proteklo je u izuzetno fer i dinamicnim borbama, a pored gosce iz Zagreba medju najuspesnijima su bili Aleksandar Sale Beric, Miodrag Debi Maletic, Jelena Stamenkovic i Cedomir Soskic.

Na zalost, zbog obaveza, ili povreda, nisu nastupili asovi i visestruki pobednici novinarskih nadmetanja, Branislav Pralica, Nebojsa Viskovic, Igor Miklja, Gradisa Katic, Aleksandar Gajsek, Milan Boskovic, Ivan Stefanovc Piki… Posebno raduje veliki broj prijavljenih koleginica. Ovoga puta se prijavilo cak deset, sto je za svaku pohvalu.
Pored “ Akademije Obradovic“ organizaciju turnira pomogli su TS Srbije i TS Beograda.
Jesenje prvenstvo odrzace se 13. i 14. oktobra 2018. godine, najverovatnije u Sremskoj Mitrovici.
Rezultati:
Kategorija -50 (polufinale): I. Jovanovski – I. Vasovic 9:2, S. Beric – C. Soskic 9:5. Finale: I. Jovanovski – S. Beric 9:4.
Kategorija +50 (polufinale): C. Soskic – D. Ciric 9:7, B. Ciric – S. Borovic 9:2. Finale: B. Ciric – C. Soskic 9:6.
Dame su bile podeljene u dve grupe i igrale su svaka sa svakom. U finalu su se sastale i to je bio kuriozitet, Jelena Stamatovi’ i njena bratanica, gosca iz zagreba Senka Kosanovic. Bolja je bila mladja, Senka – 7:5.
Muski dubl (polufinale): S. Soskic/ M. Maletic – S. Stojanovic/ I. Vasovic 9:3; S. Ljuboja/ S. Beric – D. Dzomba/ S. Borovic 9;1. Finale: S.Ljuboja/ S. Beric – S. Soskic/M. Maletic 9:1/
Mix (polufinale) M. Maletic/J. Stamatovic – S. Ljuboja/D. Dimitrovska 9:3, S. Stojanovic/R. Panajotovic 9:4, Finale: M. Maletirc/ J. Stamatovic – C. Soskic/ S. Kosanovic 9:4/

Izvor:TENNIS PRESSS CLUB









Нема коментара: