недеља, 2. новембар 2014.

Ђоковић одбранио титулу у Паризу


Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одбранио је титулу на Мастерсу у Пекингу, пошто је у финалу победио Канађанина Милоша Раонића са 6:2, 6:3
ФОТО: АП
Ђоковић је наставио са добрим партијама у завршници сезоне, освојивши 47. трофеј у каријери, а шести у сезони.
Захваљујући овој победи, Ђоковић је одбранио 1.000 бодова и додатно увећао педност на АТП листи испред Роџера Федерера, јер је Швајцарац поразом у четвртфиналу изгубио бодове, пошто је прошле године у главном граду Француске стигао до полуфинала.
До четврте победе у исто толико међусобних дуела против Раонића, Ђоковић је стигао за свега сат времена и 24 минута, током којих је демонстрирао врхунски тенис.
Српски тенисер је у оба сета долазио до вођста од 3:0 и већ у уводним деловима меча дао до знања тренутно 10. тенисеру света да неће имати шта да тражи у увом дуелу.
Раонић је већи отпор пружио у првом сету када је имао и једине брејк лопте у меч, али је 27-годишњи Београђанин то лако решавао у своју корист и убедљиво дошао до јубиларне 20. титуле из мастерс серије.
Невероватно је играти овде, увек је задовољство, ово је један од најбољих и највећих турнира. Успевао сам да укротим Милошеве брзе и јаке сервисе. Квалитетно сам одиграо и успео да освојим трофеј. Веома сам срећан што имам тако добар тим, уз Бекера и Вајду. Они су ту да ми помогну колико могу – рекао је Ђоковић после меча.
Ђоковић се сада сели на завршни турнир у Лондон, где му такоде предстоји одбрана титуле.
http://www.zurnal.rs/tenis/novak-djokovic/8518/djokovic-odbranio-titulu-u-parizu

Нема коментара: