среда, 22. октобар 2014.


ТСС у великим дуговима

2

Све тежа ситуација у клупском тенису Србије, немаштина, недостатак основних артикала, пад броја деце која желе или имају новац да се лате рекета, произвела је неуобичајену реакцију.

Клубови до не тако давно често супростављени у разним изборним кампањама за Тениски савез, сада су јединствени у ставу да је неопходно дејствовати заједно како би се стање у овом веома популарном спорту поправило.
Представници све четири тениске регије у Србији, написали су и потписали протокол који за циљ има побољшање ситуације (види оквир).
– Овим документом потврђујемо да за наредну Редовну седницу Скупштине ТСС имамо заједнички усаглашене ставове за које сматрамо да су од велике важности за даљи живот и рад Савеза и клубова који су оснивачи Савеза.
Протокол су потписали Милан Славковић, председник ТС Београда, Никола Живковић, председник ТС Источне Србије, Милан Јеринкић, председник ТС Војводине, и Предраг Петронијевић, председник ТС Шумадије и Западне Србије.
- Тениска машина је зарибала и морамо да је покренемо. Тако је најлакше дефинисати нашу иницијативу - објашњава Јеринкић.
Иако се на прошлој Скупштини водила битка око смене Вука Јеремића, ситуација се променила.
- Јеремићева смена није толико битна у овом тренутку, нека остане до краја мандата. Уосталом он је и обезбедио одређена средства, што је и био његов задатак.
Приоритет је на другом месту.
- Јеремић је председник Скупштине, али не руководи он него Управни одбор који се није састао две године. Јеремић само сазива Скупштину. Нема потребе да покрећемо његову смену, јер њему истиче мандат за десет месеци, када је следећа редовна Скупштина. Он је зимус поднео оставку али због недостатка кворума није прихваћена.
Председници свих региона се слажу да је неоходна реконструкција Управног одбора.
- Пошто су неки чланови поднели оставке а неки су отишли из других разлога, нас четворица желимо да уђемо у Управни одбор како би он почео да функционише. Када се то догоди, ствари ће се убрзати – уверен је Јеринкић да ће рад Савеза постати квалитетнији.
Више је ствари које захтевају много ефикаснији УО.
- Финансијска ситуација у Савезу је катастрофална, много је дугова, и то великих. Велики су и проблеми са неким нашим комисијама. Треба правити такмичарске календаре, јуниорске програме, у току је избор савезног капитена за Фед куп – набраја Јеринкић.
Вероватно најинтересантнија промена је предлог увођења транспарентности финансија.
- То смо видели од Атлетског савеза, веома је паметно. Сва плаћања и сви приливи на рачун истог момента ће се наћи на сајту Савеза.
http://www.zurnal.rs/tenis/7843/tss-u-velikim-dugovima 

Нема коментара: