уторак, 25. фебруар 2014.

ZBOG NOVAKA I VIKTORA NOVA ANTI-DOPING PRAVILA: Druženje srpskih tenisera razljutilo ITF i WADASaradnja i druženje Novaka Đokovića i suspendovanog Viktora Troickog primarni je razlog za novi, mnogo oštriji, antidoping kodeks koji će početi da važi od 2015. godine


 LONDON - Saradnja dvojice srpskih tenisera Novaka Đokovića i Viktora Troickog naterala je Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) da pooštri pravila i da donese novi antidoping kodeks koji će se primenjivati od 2015. godine.

Novak Đoković je proteklih meseci još jednom pokazao kakav je čovek, kada se svom velikom prijatelju Viktoru Troickom našao u nevolji. Međutim, izgleda da se to baš i nije dopalo čelnicima ITF-a i Svetske antidoping agencije (WADA).
 Najveća novina je pravilo koje se zove "zabranjeno udruživanje".

"Sportisti ili druge osobe ne smeju da sarađuju sa trenerima, lekarima i drugim članovima pomoćnog osoblja sportiste kojima je izrečena mere zabrane zbog povrede antidoping pravila."

Primeri "zabranjenog udruživanja" su treniranje, rad na taktici i tehnici, nutricionistički i medicinski saveti, terapije, tretmani, prepisivanje lekova ili suplemenata, kao i zastupanje ili predstavljanje.

Međunarodna teniska federacija
je i do sada bila nemilosrdna s obzirom na to da je Viktoru, kao igraču suspendovanom zbog dopinga, bilo zabranjeno da prisustvuje zvaničnin mečevima i zato nije mogao da gleda mečeve Srbije u Dejvis kupu.

Đoković
je prethodno podržao i hrvatskog tenisera Marina Čilića koji je takođe bio suspendovan zbog navodnog dopinga.


 Kurir sport,Blic Foto: AP,Foto: Twitter

Нема коментара: