петак, 07. септембар 2012.

Srpski teniser doživotno suspendovan zbog nameštanja

Otac Davida Savića ogorčen na naše tenisere, TSS, kao i UTPS, jer su okrenuli leđa njegovom sinuSavić više nikada neće moći da igra na turnirima


Srpski teniser David Savić juče je i zvanično izgubio pravo da se do kraja života takmiči u belom sportu, pošto je Apelacioni sud za sportsku arbitražu u Bernu odbacio njegovu žalbu na odluku Međunarodne teniske federacije (ITF)!

Saviću je ukinuta prvobitna novčana kazna od 100.000 dolara, a njegov otac Dragan ogorčen je zbog načina na koji su svi u Srbiji okrenuli leđa njegovom sinu.

- David je žrtveno jagnje! Moj sin je osuđen bez ijednog dokaza, samo na osnovu izjave jednog tenisera, čije ime ćemo uskoro obelodaniti. Međutim, mnogo više boli nas stav ljudi iz TS i Unije profesionalnih tenisera Srbije, s porodicom Đoković na čelu. Iako je bio prisiljen da se učlani u UTPS, ista ta organizacija nije želela da mu pokrije troškove žalbe. Radilo se o sumi od nekoliko hiljada evra, a Goran Đoković nam je usmeno rekao da nema novca za to - priča Dragan Savić, otac srpskog tenisera.

Ova organizacija nije jedina na koju je Dragan ogorčen, budući da njegov sin nije naišao na podršku ni u Teniskom savezu Srbije.

- U Savezu su nas izvrdavali Jeremić, Spasojević i Orlandić, koji je rekao da Savez nema osnova da podrži žalbu. Da podsetim, prethodno je TSS platio žalbu igraču, koji priznao da se dopingovao. Srpska posla - dodao je Savić u razgovoru za Kurir.

I kolege ga zaboravile

Tokom procesa David se razboleo od mononukleoze i doživeo još jedno razočaranje.

- Niko od naših tenisera nije se setio da ga jednom pita za zdravlje. Očekivao sam to pre svih od Zimonjića, koga sam nekad trenirao. Svi oni su u četiri oka tvrdili da će mu pomoći da pravda izađe na videlo, a zatim propali u zemlju. Ipak, imamo satisfakciju u tome što svi crvene kad nas vide - kaže Savić.

Prvi teniser koji je osuđen na doživotnu suspenziju zbog nameštanja bio je Austrijanac Danijel Kolerer

http://www.kurir-info.rs/srpski-teniser-dozivotno-suspendovan-zbog-namestanja-clanak-398180

Нема коментара: