петак, 20. јул 2012.

IN MEMORIAM Dejan Zdravković

Beogradu je prekjuče, posle duge i teške bolesti preminuo Dejan Zdravković (1949), vlasnik nekadašnjeg TK MAX, jednog od najuspešnijih teniskih klubova u našoj zemlji tokom poslednje decenije prošlog veka.

Za deset godina, između povratka iz Italije, gde je bio veoma uspešan menadžer, uspeo je da od MAX-a napravi centar jugoslovenskog tenisa, pogotovo kada su u pitanju mlade kategorije.

Njegovi turniri ne samo da su okupljali sve najbolje što je tadašnja zemlja imala u juniorskim konkurencijama, nego su i dan danas ostali pojam za kvalitetnu organizaciju sličnih takmičenja.

Zdravkovićeva vizija organizovanja teniskih aktivnosti, od stvaranja mladih igrača do njihove takmičarske afirmacije, bila je prava prethodnica onome što je usledilo i još uvek traje - srpski teniski bum. Svi naši asovi koji danas defiluju svetskom scenom, bar jednom su igrali na Max-u.

Da ga bolest nije prerano odvojila od sporta koji je toliko voleo, sigurno je da bi srpski tenis danas bio još uspešniji, koliko igrački još više organizaciono.

Zdravković je bio poznat i po uspesima na auto trkama, pogotovo na Ušću, gde je sedamdesetih godina zbog načina vožnje dobio nadimak "Đavo". Karijeru je započeo u Akademcu, a bio je šampion Jugoslavije u više kategorija.

Нема коментара: