уторак, 14. фебруар 2012.

Завршено екипно првенство света у тенису за сениоре

Велики број бивших тениских професионалаца учествовао је на екипном ИТФ сениорском (ветеранском) Светском првенству тима у Сан Дијегу. Финале се играло два дана на шест различитих места, са 166 тимова из 27 земаља који су се такмичили у 10 старосних категорија, од + 35до + 55  и старијим .

Неки од екс-професионалаца који су узели учешће били су и Хулијан Алонсо као члан шпанског тима који је у финалу Италија купа у категорији +35  изгубио од Француза. За САД је играо Џеф Таранго у финалу Тони Треберт купа у категорији +40 екипно. Американце су у финалу савладали   такође  репрезентативци Француске.

Британке Луси Ахл и Карен Крос освојиле су Сузан Ленглен куп у категорији +35 победом против Францускиња , а бивша  топ 10 играчица Сандрин Тести, предводила је своје земљакиње које су завршном мечу савладале репрезентацију САД у Јанг Купу за тимове у категорији +40.

Амерички тим у саставу Сузен Рајт, Дајан Баркер, Каролин Николс и Лесли Аирола Мурвајт освојио је куп Морин Коноли у категорији 55+ победом у финалу над Великом Британијом.
http://beta.itftennis.com/seniors/news/articles/results-from-seniors-world-team-championships.aspx

http://www.utsandiego.com/news/2012/feb/05/tp-former-star-enjoying-her-success-in-senior/

Нема коментара: